Elektromarine uw partner in scheepsinstallaties & bootonderhoud

Onze services

Boot lakken en schilderen

Wij schilderen stalen, polyester en houten boten en geven ze weer de glans die ze verdienen.

Het lakwerk van elk schip heeft op zijn tijd aandacht nodig. Voor het behoud van het schip is het noodzakelijk om zowel onder als boven de waterlijn regelmatig onderhoud te laten uitvoeren. Tijdens het schilderen kunnen ook gelijk alle kleine schades worden verholpen. 

Het houtwerk in de boot heeft ook te lijden door het gebruik en de inwerking van UV-licht. Het opnieuw laten lakken van het interieur geeft de boot weer een mooie uitstraling. Blank gelakt houtwerk oogt bijzonder mooi op iedere boot. Ook daar kunnen we u adviseren en werk uit handen nemen, voor het mooiste resultaat.

Uitgebreide informatie over dit onderwerp met bijbehorende foto’s staat op de pagina Boot lakken en schilderen

Boot- en motoronderhoud

Houten of polyester boten, elektrische of dieselaangedreven boten: elk schip heeft zo nu en dan onderhoud nodig. Ook het onderhoud van alle typen bootmotoren kunnen wij verzorgen.

Goed onderhoud zorgt ervoor dat uw schip langer in topconditie blijft, wat uiteraard weer gunstig is voor de waarde van uw kostbare bezit. Ook als u een boot heeft die al het nodige onderhoud heeft gemist, kunnen wij er weer een prachtig schip van maken.

Polyester schadeherstel

Schade aan uw polyester boot kan de nodige kopzorgen opleveren. Elektromarine zet zich daarom in om elke beschadiging – groot of klein – doeltreffend, langdurig en op basis van duidelijke afspraken te repareren. Zo kunt u snel weer met een gerust hart het water op. 

Reparaties aan polyester boten voeren wij bij voorkeur uit in onze professionele werkplaats. Hier hebben wij alle benodigde gereedschap binnen handbereik en kunnen wij belangrijke condities, zoals de temperatuur, in de hand houden. Uiteraard bezoeken wij u graag op locatie als de situatie daar om vraagt. 

Wij kunnen ervoor zorgen dat de opgelopen schade zo onzichtbaar mogelijk wordt verholpen. De kleur van de gelcoat wordt precies op uw boot afgestemd. Zo zijn wij in staat om elke kleine en grote schade feilloos te herstellen. Om dit te realiseren, gebruiken wij altijd professionele producten van topmerken.

Ombouwen naar elektrisch

Gemeentes moedigen elektrisch varen aan om de watersport te verduurzamen. Wilt u ook overstappen naar elektrisch varen? Dan bent u bij ElektroMarine aan het juiste adres. We zijn zeer ervaren in het ombouwen van boten met een diesel- of benzinemotor naar een elektrische aandrijving.

Wij beginnen natuurlijk met een intakegesprek, zodat we kunnen beoordelen welke elektrische aandrijving het beste past bij uw wensen en uw boot. Daarna verzorgen wij het hele traject, zodat u snel zorgenloos kunt gaan genieten van elektrisch varen. Lees meer op de pagina over elektrisch varen!

Scheepsinstallaties

ElektroMarine levert en installeert complete scheepsinstallaties voor pleziervaartuigen. Wij hebben vanuit de sloepenbouw ruime ervaring opgedaan met scheepsmotoren en bijbehorende elektrotechnische installaties. 

Wij verzorgen het hele traject van de ontwerptafel tot een complete installatie!

Bootonderdelen

In onze bootwinkel hebben wij een groot assortiment aan onderdelen en onderhoudsmiddelen:

  • Motoronderdelen van A-merken
  • Duurzame onderhoudsmiddelen
  • Toonaangevende coatings en lakken
  • Anti-foulingverf in diverse kleuren
  • Non-paints
  • Et cetera

U kunt online bestellen in onze webshop, maar u bent natuurlijk ook van harte welkom in onze showroom!

Mochten wij uw gewenste onderdelen niet op voorraad hebben, dan zorgen wij alsnog voor een snelle levering.

Winterklaar maken

Bij de stalling RustRoest beschikken wij over een modern uitgeruste werkplaats. Deze bevindt zich op de Hoogewaard 151 te Koudekerk a/d Rijn. RustRoest is een overdekte stalling en stalt ruim 600 boten per jaar in de winterperiode. Onze werkplaats bevindt zich op de terrein van de stalling, zo kunnen wij onze klanten gedurende de stallingperiode adviseren en onze diensten aanbieden.

Winterklaar maken houdt in dat wij de motor voorzien van milieuvriendelijke antivries, bilgewater verwijderen, bacteriedoder in de eventuele dieseltank doen, het wierfilter schoonmaken, het onderwaterschip afspuiten en de romp wassen en ontkalken.

Heeft u interesse in onze dienstverlening?

Neem vrijblijvend contact op om uw wensen te bespreken.